Jakobs Stege

Kärt barn har många namn. Gamla svenska namn är Vit Blågull, Venusvagn, Vit Blåljus, VIT Blå Riddare och VIT Blå Kungsnejlika. Heter på engelska Greek Valerian. Jakobs Stege – ca 70cm hög perenn, finns i både blått och vitt. En vit blomma som ska slå ut i Maj-Juli slog ut för en vecka sen, det är väl i det senaste laget va?

(Bilderna är klickbara större)

Vi fick två plantor av Vit Jakobs Stege ‘Polemonium caeruleum L’ – ca 70 cm perenn av några bekanta till Pelles föräldrar för ett par år sedan. De har blommat som bara den i ett par år, men iår trodde jag dom aldrig skulle komma upp ens. Förvisso står dessa inte i direktsol i rabatten mellan gäststugan och grannarna Sara och Henke (i halvsoligt läge med morgonsol), men de kom väldigt sent iår. Väldigt, väldigt sent. Jag tror det beror på sommarens torka. Men det är vackert med blommor om sensommaren så det gör ingenting att de blommar först nu.

Dom gör sällskap med våra Ljuslila/Gula Praktbinka ‘Erigeron Speciousus Fleabane’ – 60cm perenn (som skulle blomma Juni-Juli men blommar nu) och våra Gula Praktlysing ‘Lysimachia Punctata’ – ca 80-100cm perenn (som skulle blomma Juni-Juli men blommar fortfarande). Dessa blomplantor har vi fått av samma bekanta. Så alla fick en helt ny rabatt för några år sedan när vi kom hem mitt i natten med flera säckar med plantor i bilen.

(Bilderna är klickbara större)

Foto: Copyright StudioMaya (Mitt Egna Foto) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photo: Copyright StudioMaya (My Own Photo) My photos may NOT be used without my permission.

(Tidsinställt inlägg)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: