Knöligt…

För tre år sedan (2008) fick vi av Pelles föräldrar Kicki och Ove några rabarberknölar till vår förtjusning. Planterade efter konstens alla regler och väntade (som det stod på Internet) i tre år för att få skörda…

  (Bilden är klickbar större)

Alla år kom dom, ifjol såg det ut såhär i Maj och dom var sena. Iår ”tvärdog” dom helt, inte en tillstymmelse till rabarberstjälk eller blad slog ut. ”GÅR det misslyckas med Rabarber?” säger många. Ja tydligen.

Så var står dom? Jo dom står halvsoligt och fick både ny jord och riktig kogödsel när dom planterades, vi vattnade och väntade.

Så vad har vi gjort fel? Ingen aning. (Jodå vi vet att det är en hel del ogräs på bilden, men vi har rensat och det ska ändå inte spela jättestor roll för just Rabarber)

Har Du tips och råd? Vi tar jättegärna emot kommentarer.

Nästa år (2012) ska vi be att få nya knölar och sätta nån annanstans i trädgården. Troligen blir det en lite soligare plats med lite bördigare jord. Skam den som ger sej!

Ny vår innebär nya spadtag…

Foto: Copyright StudioMaya (Mitt Egna Foto) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photo: Copyright StudioMaya (My Own Photo) My photos may NOT be used without my permission.

(Tidsinställt inlägg)

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Annelie said,

  Hmmm….ja,jag har egentligen ingen aning om vad som gått snett,men om jag ser på våra JÄÄÄÄTTE rabarbrar,så kan jag tänka mig att de drar näringen från komposthögen!! I.o.m att den står så tätt intill!! Soligt läge kanske?

  Kramiz…

  • 2

   Maya said,

   Ja vi misstänker att rabarberna inte fått tillräckligt av något, näring, vatten, sol eller helt enkelt torkat ut. Men dom ska ju tåla allt och kunna växa överallt. Nåja, ny vår blir en nystart. Vi ska nog sätta några knölar vid vårt stenröse intill våra hallon, lite soligare, lite bördigare.

   Kram 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: